08 December 2011

Chocolate!!

One of my favourite pre-Christmas things to do is making chocolate. The whole family gathers together in one kitchen and then we make sweets and chocolate the entire day and evening. One few of us use a recipe so things are invented there and then and everything is forgotten  and never written down so when something great is invented it is a once in a lifetime taste.

These chocolates where invented after a cookie distaster in my own kitchen. I was going to bake something that is called "mandelflarn" in Norwegian and I don't know why but I used a new recipe this time, which I shouldn't for it just didn't work out. Not at all. The dought is supposed to smelt into tiny crisp cookies but they never did that. The ingridients was mainly almonds and sugar  and some butter and flour, so I boiled it until it became crisp and then I mixed it together with some chocolate and put it into some moulds.

Today I popped them out of the moulds and just had to taste them. Wow, they where great!!! Really, really wonderful, nutty, crunchy and delicious! They are now hidden away in our refrigerator room and will appear again closer to Christmas.

. . . . . . . . . . . .
Hvert år samles hele familien min på en eller annens kjøkken og så lager vi sjokolade og karameller sammen igjennom hele dagen og kvelden. Få av oss bruker oppskrifter, vi tar det som faller oss inn der og da og er vi heldige og lager en skikkelig mirakel sjokolade så er det ingen oppskrifter eller notater som kan lede oss tilbake til å lage dem neste år. Sånn er det bare. 

Disse bli ikke til på den store konfektdagen vår men ble til hjemme:
Dette var egentlig mandelflarn. Som gikk ad dundas. Jeg skulle i år, uvisst av hvilken grunn, forsøke meg på en ny oppskrift på mandelflarn. Det skulle jeg jo aldri ha gjort. For de fløyt faktisk ikke utover i det hele tatt med forble topper på bakepapiret. Så der sto jeg da. Med en halv mislykket deig i bollen og med liten lyst til å kaste det. Så jeg helte alt i en kjele og kokte det opp, snart ble det som krokan og da det var avkjølt mikset jeg det sammen med sjokolade og helte dem i former.

I dag vrengte jeg silikonformene og kunne konstatere at Freia bare kan gå hjem å gremme seg for disse var helt fantastiske om jeg skal si det selv. De minner meg veldig om Daim sjokolade men de er jo mye finere da, og det gøyale er at jeg har lagd dem selv. 

05 December 2011

VintageI just had to make this card. I was rumbling through some drawers in my craftroom and suddenly this backgroundpaper and image appeared, and since I (like everyone else) has got too many roses lying about I added some flowers, pearls and leaves. I am entering the Fab'n Funky Challenge with this card.
 . . . . . . . . .
Jeg måtte jo bare lage dette kortet, for da jeg rotet igjennom noen skuffer på rommet mitt så dukket plutselig bakgrunnen og motivet opp. Siden jeg, som alle andre, har for mange roser liggende å slenge måtte jeg lime på noen av dem også, noen perler og annet stæsj. Jeg er med i Fab'n Funky Challenge med dette kortet.

Kondolansekort


Om my quest to simplicity I decided to make a really clean but elegant  condolences card. The text is my own design and says "Our thoughts are with you".
. . . . . .
På min reise for å finne enkeltheten tilbake har jeg laget dette kondolansekortet. Teksten er min egen. Jeg deltar på utfordring til Papirdokkene med dette under temaet: Svart og hvitt. Jeg går ut ifra at reglene er de samme som når det er f.eks. blått og hvitt, at man kan bruke alle avskygninger av blått, så jeg har brukt en avskygning av svart, nemlig grått. Fuglen er stemplet med svart på et annet papir først så det som er på kortet er kun restfargen av den svarte stempelfargen som da blir grå.

Microscope glass, alcohol ink and embossingI made this less-is-more card with a microscope glass that I colored with alcohol inks, then I embossed a snowflake on the reverse side with silver embossing powder.

I enter this card in the following challenges:
Crafty Cardmakers
Paper Crafting Journey
One Stop Craft Challenge

. . . . . . . . .
Jeg har her fargelagt et mikroskopglass med alkoholblekk og så stemplet og embosset et snøfnugg på glasset med sølv embossingpulver og satt på litt bling.
Jeg deltar med kortet i følgende utfordringer:


Crafty Cardmakers
Paper Crafting Journey
One Stop Craft Challenge