04 December 2010

Honeyglaced almonds with cinnamon - Honninglaserte mandler med kanel


I think that our grandmothers understood one simple thing that is about to be forgotten in our society and way of living and that is the simple pleasure of  doing simple things. I need that tranquility inside these days and the only thing that can give me that besides going for a walk (but it's minus 18 outside, so I'm not doing that!) is doing things in the kitchen. Like baking bread or making honeyglaced almonds with cinnamon.
It gives me the same feeling as when I in the authumn cook and freeze down loads of blueberries and strawberries. I feel in contact with every woman that ever stood in the kitchen sweating, but enjoying it. I feel that generations of women are standing there with me, and God knows how many tears, frustrations, laughter and smiles have been baked down in breads or mixed in jams all over the world through times.  Before there was baking, now there is psychologists.

There is also that special feeling of eating food that you have prepared yourself. Yes, you can go and buy it in the shop, way cheaper than it is to make it yourself, but the satisfaction can not be bought in a shop.

So, enough of my big deep thoughts this evening, and lets go to the kitchen;

For this honeyglaced almonds I used the following

450 grams of white sugar
125 grams of dextrose
1 deciliter of water.
2 tablespoons of honey
Cinnamon

I use a sugar thermometer when boiling sugar. It gives me the exact temperature of the sugar and prevents me from getting a sugarcoating that isn't stiff enough or too burnt.
Put everything except the honey and cinnamon in a thick bottomed pan and let it come to a boil. When it reaches about 120 degrees Celsius, add the honey. BE AWARE: When you add the honey the whole thing will start boiling even more, so be careful not to let it boil over.

When it reaches 162 degrees Celsius, tak it off the stove and start dropping almonds into the sugar. I put in about ten at a time. If you put in more, the sugar will get cooled off and things will get very sticky.  Quickly, with a spoon or a fork, pick up an almond at a time and put in on a buttered sheet of paper etc.
While its still hot, sprinkle some cinnamon over it. Let it cool and put the almonds in a jar. Enjoy!!




Jeg tror våre formødre forstod noe som vi idag er i ferd med å glemme. De de skjønte var den enkle gleden over å gjøre enkle ting. Jeg hadde behov for å gjøre noen enkle ting i dag, jeg trengte litt time off i hodet mitt og fordi det er minus atten ut kunne jeg bare glemme turgåing som adspredelse i dag.


Det å stå på kjøkkenet å bake eller lage honningglaserte mandler, gir meg noe av den deilige følelsen jeg får når jeg på sensommeren står å sylter lassevis med blåbær og jordbær. Jeg føler da en sånn dyp tilfredsstillelse og som jeg er i kontakt med kvinner som i alle generasjoner før meg, i alle land, har stått å lag mat på samme måte. Jeg tror det ikke er få frustrasjoner, tårer, fortvilelse, latter og smil som er bakt inn i brød og syltet ned sammen med bær igjennom generasjonene. Nå har man psykologer, før hadde man brødbaking... 


Men nok av mine dype førjulstanker, og frem med oppskriften;
 450 gram sukker
 125 gram druesukker
 1 dl vann
2 ss honning
kanel


Bland sukker, druesukker og vann og la det koke. Når det har kommet til 120 grader, så tilsetter du 2 ss honning. Vær obs på dette tidspunkt. Honningen får sukkermassen til å bruse voldsomt opp, så ikke la det koke over.
Fortsett å koke blandingen til den når 162 grader. Da tar du kjelen av platen. 
Jeg pleier å hive ti mandler av gangen i sukkerblandingen og fisker dem opp med en skje eller gaffel og legger dem på en smurt plate.
Tar du for mange mandler i ad gangen så vil sukkermassen bli for avkjølt og du vil få en mengde kliss.


Mens mandlene ennå er varme, drysser jeg kanel over. La de avkjøle seg og oppbevar dem på et tett glass. Nyt!


Image and video hosting by TinyPic

03 December 2010

Angel, wine-bottle bags and some candy


I am now ut to date with transferring all the stuff from the other blog to this one, so from now on everything will be posted here, being paper or fabric.


This bust with wings are for hanging your jewelery on, or just for fun. It is from a Tilda book I got the pattern and inspiration. I struggled so much with this, it seemed not to end up as I wanted it to and I managed to sew the wings on the wrong way three times.  I quess that the first one always is the worst and that it will be easier from now on.


I also finished some more wine-bottle bags and here is a peek at the candy I made and sold. They where very popular so I have to make some more if my family is going to get some too.


Dette Tilda smykkeholderen strevde jeg ekstremt med. Jeg trodde jeg valgte det letteste mønsteret, og jeg gjordet vel også det, bare det at det absolutt ikke var dagen å sy på når man for tredje gangen spretter av vingene fordi man har sydd dem på feil vei...
Den er forholdsvis lett så her henger man ikke hele gullsmedbutikken, men kanskje det du tar av deg før du går til sengs. Eller så kan den jo bare være til pynt. Jeg skal nok lage noen flere av disse, må bare ut å sage noen stativer først så de har noe å stå på.


Her er også noen flere ferdig sydde vinflaskeholdere og en liten kikk på dropsene jeg lagde og solgte så mange av. Jeg får vel lage en ladning til tror jeg.
Image and video hosting by TinyPic

02 December 2010




A box to have something in. Or a purse? I made these for my kids because I saw that their Kleenex paper, lipbalm and headache medicine was floating around in their backbacks and wanted them to have a small purse to put everything in. I want to make one for myself too since I rarely walk around with all my makeup. I'm not that ladylike.

I had to make something with zippers in it. I ordered one hundred zippers from Zipperstop in the US and the price for the zippers is just crazy cheap! The price I pay to order one hundred zippers and get them shipped to Norway is the same I would pay for SIX zippers here. Believe it, it's crazy! Now you should not believe that we walk around with no zippers in our clothes because of the high prize here in Norway, we acutally do have zippers in our trousers! haha!
Zipperstop is a remarkable shop, I watched an interview and a film about them on Youtube and I just have to say I am honored to shop there.


Firkant...hva da? Firkantmappe? Firkantkosmetikkmappe? Firkantboks? Firkantnoeåhadeti?


Bruk den til hva du vil, men jeg tenkte at jeg og ungene trengte en sånn liten dings til å ha leppepomaden, hodepinetablettene og andre ting i. Du vet.. de små tingene som ligger å flyter i bånn av vesken og sekkene og som man aldri finner når man trenger dem.
Fasongen er firkantet som du ser, og den er fôret.
Dessuten måtte jeg lage noe med glidelås i. Jeg fikk nemlig 100 glidelåser i posten i går, i de rareste og underligste fargene du kan tenke seg. Heretter må jeg kjøpe stoff etter hvilken farge glidelåsen har tror jeg. Jeg er nemlig inni en sånn knæsj-farge periode og glidelåsene var i avdempede høstfarger. Har nå forhørt meg med Zipperstop om jeg kan få litt knæsjfarger i neste forsendelse. Og som en liten informasjon så koster glidelåsene rundt 0.60 øre pr. stk! Portoen er derimot to ganger prisen på varen men det blir jo ikke verre enn at glidelåsene ender opp på en stykkpris på 1.50 kr, og det er ikke verst det heller når man ellers betaler 26 kroner for en eneste glidelås.
Zipperstop er filmet av CBS i USA og filmen om dem finner
du på youtube.

 
Image and video hosting by TinyPic

Vinposer- Bottlebags Arrive with style

Bottlebags for winebottles instead of horrible plasticbags. Arrive in style with these bags when you are going to your next party, or give a winebottle away in one of these bags.
I sold quite a lot of these on a fair I was on, they seem to be very popular.

I ordered a signature tag from a company in Sweden a year ago, and I do not know where my head was when I ordered them in  black PINK?!!!? Well, pink is cute and sweet, but is not a good match to quite a lot of colors. I used them though on this bottelbag and I though they actually came out quite good.

Jeg så først vinflaskeholderen i denne fasongen på et julemarked for en del år tilbake, så har de dukket opp i mangfold i form av tovete holdere, så fikk jeg se en vinflaskeholder på et syforum, og da ble jeg inspirert til å lage min egen. Veien er heldigvis ikke lang fra min sykrok til vinstativene i kjelleren, og med målerbånd og notatblokk fikk jeg notert at vinflasker faktisk varierer i både tykkelse og høyde, så det gjaldt å legge seg på et cm mål som favnet det meste og dermed ble denne vinflaskeholderen født. Nå pønsker jeg på å utvikle denne ideen, og jeg klarer det, så kommer nyheten først på denne siden!



De er fôret med svart bomulls stoff og den rosa "dingsen" som du ser står ut er min signatur-lapp. Jeg bestillte disse fra minanamnband for et år siden og jeg aner ikke hvor i hule heiteste hodet var hen når jeg bestillte svarte ROSA, men nå sitter jeg altså her med en bunke rosa lapper jeg prøver å få brukt opp mens jeg venter på en ny bestilling på andre farger.

Breadbaskets and Christmashearts - Brødkurver og hjerter


Something is new in this blog. I have decided to join two of my blogs to one. I had a sewing blog but I have from today brough my sewing things, and all of my other creative stuff into this blog, so Snuppeline Design is no longer a cardmaking blog, it is a creative blog with all the things I do.

I have been sewing breadbaskets lately. All sizes of them. I just love them and use them every day myself, but some of my baskets will end up under the Christmastree this time. The great thing about these baskets is that they can be made into any size, for bread or for small goodies, filled with a teacup and some nice tea, or q-tips for the bathroom.

....and then hearts of course. Lots of them. These hearts are meant to be put on the presents I am giving away, and then you can hang them on the tree as well or just hang them in a window or on a doorhandle for decorations.

I used the Accu cut heart shaped die to cut these out, so my cardmaking stuff is still being used allthough I sew a lot right now.

Jeg har de siste dagene sittet å sydd brødposer! Hvis du ikke vet hva det er så er det rett og slett en pose som kan stå av seg selv, og som man kan putte allverdens ting oppi. Her har jeg fyllt den ene med knekkebrød, men du kan jo like gjerne lage en strikkpose til alle jentenes spenner og strikker. Eller hva med en godteripose? Sminkepose? Gibortpose? Jeg har en julegave idé om å fylle den ene posen med en flott koselig krus, en god te, noe godteri og legge alt oppi posen og så blir det en veninnegave kanskje?
Eller hva med litt eksklusiv kaffe, kaffelikør, selvlagede sjokoladedrops, eller eklsklusiv olivenolje og hvitvinseddik kombinert med olivener, tørkede tomater og annet snacks til den som har alt. Ideen er herved kastet ut i den store vide bloggverdenen.

Det er snart jul også. Hvis jeg tenker riktig lenge på det får jeg totalt panikk, så jeg må ta det inn i små porsjoner av gangen og slutte å ergre meg over at jeg i år igjen ikke startet i september en gang. Så hadde jeg muligens blitt ferdig med alle mine prosjekter. Men hvem gidder å sitte å sy julehjerter når sommerens brunfarge ennå sitter igjen på armene, fuglene ennå synger optimistisk der ute og det faktisk går an å grille en og annen sen varm ettermiddag. Ikke det at det ble noen varme ettermiddager, men det var bare et bilde jeg ville gi deg for riktig å forklare at det å sy i julehjerter i september er riktig så vanskelig.

Men jeg har jo allerede fått laget noen da. Og katten Bayaz var riktig så interessert i dem alle. Tanken bak disse er (hvis jeg ikke får solgt dem på messen) at de blir pynt til gavene jeg gir bort til jul. For de trenger litt farge. Jeg skal SELVFØLGELIG bruke gråpapir i år. Det skal vel alle? Jeg mener... når man tenker på alle de tonnene med farget og glanset julepapir som ligger igjen når jula er ferdig og man vet at ikke en centimeter av dem kan brukes til gjenvinning så smaker julegløggen plutselig litt vondt, ikke sant? Og man ønsker jo å bidra det man kan for miljøet og etterkommerne våre her på jordkloden. Så i år håper jeg det er gråpapir pakker under samtlige trær her i Norge. Pyntet meg vintage motiver, egne merkelapper og julehjerter.

Malen til hjertene er fra Acucut for de som vet hva det er, og de er pyntet med bast og en knapp som er sydd på. Alle hjertene har en brun ståltråd de kan henges opp med hvis man ønsker å ha dem på treet.

Image and video hosting by TinyPic

01 December 2010

Christmas calender - Julekalender

Click on the picture to make it larger.

The Norwegian cardmaker magazine Ett Trykk asked me to make a christmascalender and this is what I did.

I used the plastic cup that holds the tealights. I R,removed the candle and glued 24 cups on a decorated piece of cardboard. I then made 24 lids that I decorated and gave each a number. The containers are quite small, but "they can hold 24 diamond rings" I told my husband...lol
I actually made this one for my kids, but they have so many other calenders that the family decided it should be my calender. My husband has filled the small containers with hints.
The first hint was "Alarm". I had to look behind the alarmbox for the house, and there was my favourite chocolate!



Denne ble laget til Ett trykk og har i mellomtiden vært utstillt på Minnehjørnet i Ski. Den er laget med den plastikkoppen som er rundt telysene. (nille). Jeg limte 24 stykker på en papplate som er dekorert og lagde deretter lokk til alle de tjuefire koppene. De ble alle nummerert.
De er ikke store disse eskene, men jeg hintet i forhold til min mann at de kunne jo holde 24 diamantringer. Tror ikke han tok det hintet...
Det ble bestemt at det var jeg som skulle få bruke denne kalenderen i år, da resten av familien har både to og tre kalendere. Dagens "luke" inneholdt en liten rebus: "Alarm". Jeg måtte derfor begynne å lete rundt alarmsentralen til huset og bak boksen lå min yndlingssjokolade!


Thank you for leaving behind a comment. They are all read and appreciated. I do not seem to have much energy towards blogging right now. I am waiting, quite anxiously for some results regarding my health and my life is at a hold right now.

Tusen hjertelig takk for alle kommentarene. De blir alle lest og satt umåtelig stor pris på. Jeg har ikke så mye energi til blogging akkurat nå, jeg venter veldig spendt på en del resultater av prøver og undersøkelser og livet står litt stille akkurat nå.
Image and video hosting by TinyPic