03 December 2009

Fast and easy toolbox - kjapp og enkel "verktøykasse"


Jeg ble inspirert da jeg så Diana Gibbs hadde laget en lignende gaveeske/verktøykasse (eller hva man skal kalle dette) Hun hadde brukt en Sissix die, men det har ikke jeg så jeg tegnet meg en mal i stedet. Vår egen Anita har også laget en meget vakker boks i samme design!
Hvis du lager to stykker og setter de mot hverandre så kan du lage deg din egen verktøykasse som du kan fylle med alt ditt hjerte behager. Det blir da en slags midtstolpe/håndtak med rom på begge sider.Jeg har valgt å kutte ut med en Spellbinder dies en oval som blir et slags håndtak, men her er det jo fritt frem til å gjøre hva du vil.

Jeg har brukt dobbeltsidig tape for å lime herligheten sammen og kledd den med julearkene til By Evy for Minnehjørnet og litt blonder og snøkrystaller.

I saw ta box/toolbox or what you would like to name it at Diane Gibbs blog a while ago. She made it out of a Sizzix die, but since I don't have that I had to make my own version of it. It looks something like the template on the left hand side. I made two similar and glued them togheter and glued a piece of blue paper around the boxes. It is a very easy design. I cut the ovals out of a Spellbinderdie. If you look at Anitas blog , you will see she has made a beautiful version of this as well.There is room on both sides to put a small present, chocolate etc. in.
01 December 2009

A christmastag - julepakkelapp


This tag was made for Minnehjørnet's blogg, so I can post it here as well now. This is an easy tag, made from a tag that I distressed and glued an old  page from a book on to. The poinsettia is from Bosskut and the leaves from Prima. I sewed along the edges of the tag, primarely because the sewingmachine was threaded with a brown color and was ready to use or else I would be too lazy, so I would stich with a brown pen instead.


Da er denne postet på Minnehjørnets blogg, så da kan jeg poste den her også:

Dette har jeg brukt
-Gulhvit merkelapp, ferdigkjøpt. Du kan lett lage egen av offwhite kartong.
-Ranger distressputer i Tea dye, Vintage photo og Walnut stain.
-En gammel bokside
-Swirler fra Rhonna Farehr
-Glimmer mist fra Tattered Angels i Burnt red
-Bosskut Poinsettia dobbel die
Jeg tok utgangspunkt i en kjøpt pakkelapp, rev en gammel bokside og limte den på pakkelappen med limpenn. Gamle bøker får du på loppemarkeder men du kan bruke enhver bok; når vi sverter den så vil den se gammel ut, bare pass på at du ikke bruker en bok med mye mord og blod i, det er ikke så hyggelig å ha på en julepakkelapp!

Jeg svertet hele pakkelappen med distress fargene, og brukte Walnut stain helt ytterst for å få en dybdevirkning i pakkelappen.

Fordi symaskinen min akkurat sto på med brun tråd i, sydde jeg en kant rundt hele pakkelappen. Du kan fint ”jukse” med en brun tynn tusj og tegne på sømmen.

Jeg brukte Vintage Photo distresspute til å stemple krusedullene som er fra stempelplaten til Rhonna Farhrer. Du kan bruke absolutt alle kruseduller du har liggende, og har du ingen liggende så kan du tegne, eller drodle selv, som det heter.

Julestjernen er kuttet ut i to rødfarger for å mer liv i den. Alle kronbladene er svertet i kanten, brettet og bøyd litt oppover for å skape litt mer liv og spenning i den. En metallblomst er limt på i midten og en liten perle inni der igjen. Denne diesen fra Bosskut er blandt mine aller største favoritter akkurat nå, den er svært anvendelig til både merkelapper, gaveposer og kort. Synes du den er for stor, lar du bare være å bruke de største kronbladene.

Tips 1:
Bosskut produserer en forholdsvis tynn die som kan være litt problematisk å kutte ut Bazill med. Jeg opplever at hvis jeg legger et tynt ark over øverste kutteplate vil det lage såpass trykk at den kutter pent. Evt. kan du kjøre den igjennom maskinen to-tre ganger.

Tips 2:
Mange sliter med det å sverte, eller distresse. For å få best mulig utgangspunkt for å lykkes bør du øve mye, det ligger lang trening blant distressens mestere! Dernest kan det være smart å gå til innkjøp av en applikator med svamp. Det gjør at du får påført sverten jevnere. Sist men ikke minst er det lettere å få til en pent svertet kant hvis du legger arbeidet du skal distresse på en non stick bake ark av silikon. Applikatoren vil da skli lettere rundt og påføringen av sverten blir lettere. Det flotte med disse bakearkene er at du bare tørker dem av når du er ferdig, så er de klare til ny bruk.

Jeg håper dette var en inspirasjon til å få deg til å lage egne pakkelapper, enten du vil gjenskape det jeg nå har vist deg eller du vil lage noe helt annet. Og har du barn i huset, så er pakkelaper noe som er hurtig og morsomt for ungene å være med på!