08 May 2009

Vintage problems


I do not really know if I like this or not. I sat with it for two days, scratching my head, wondering if I should throw the whole thing in the bin or not. I had this backgroundpaper I had made myself (and really liked) but did not seem to find any colors I wanted to match it with to give it that feeling I wanted. So I ended up with this rather strange color combo. Well, something does not always go the way I want, sometimes it seems that there is no solution to a card-problem. I do not have count of all those halv done projects that ended in the bin.

But then again, that is the fascinating thing about creating. It would not have been fun if it not from time to time gave you a challenge.

Jeg vet faktisk ikke helt om jeg liker denne eller ikke. Jeg satt i to dager og klødde meg i hodet og lurte på om den skulle ende i søppelbøtta eller ikke. Jeg likte bakgrunnspapiret jeg hadde laget med alkoholblekk men fant av en eller annen grunn aldri et eneste ark å matche det som ga med den følelsen jeg ville det skulle gi. Så jeg endte opp med denne nokså merkverdige fargekombinasjonen.

Noen ganger går bare ikke kreativiteten den veien jeg vil den skal gå. Jeg har ikke tall på alle de halvferdige prosjektene som har havnet i søpla.

Men så er det jo engang slik at det hadde jo ikke vært gøy heller da hvis alt var lekende lett, det morsomme er jo nettopp det at man av og til må slite litt.

07 May 2009

Alkoholblekk kurs - Class in alcohol inks
Alle disse kortene er laget med alkoholblekk.

Jeg skal holde kurs i alkoholblekk i Ski på Minnehjørnet 19. Mai ! Vil du lære å bruke alkoholblekk på mange forskjellige måter og på forskjellige underlag slik som glass, glossy og acetat så skynd deg å melde deg på!

Dette er et morsomt, fargerikt kurs fullstappet av lærdom og moro!

Du trenger ingen forkunnskaper men det er greit hvis du kan elementær kortlaging, slik som kutting av papir, embossing, og montering av kort.

Påmelding skjer snarest på kontakt@minnehjornet.no eller på Tlf: 64 88 94 50. Prisen på kurset er kr. 350,-.

Tidspunkt : 19. Mai klokken 18.00-21.00

This is info to my norwegian readers. I am holding a class in using alcohol inks on overheadpaper, glass and glossy paper on the 19 th of May.


06 May 2009

Crazy amigo challenge - Fly with me


Crazy Amigo Challenge did a new challenge on Tuesday called "Fly with me". This is originally made as an atc, but then I thought that I would put it on a card instead. Lets face it.. I give away far more cards than I trade atc's.

The background behind the girs is first distressed, then stamped with an Oxford impressions stamp. Then I sprayed copper glimmermist all over the bacground. The images is from Lisas Altered Art. I used copper for one of the panels as well to pick up the color in the background. I embosses the lare brown panel with a cuttlebug die. The flower is from Prima.

I had a really diffecult time giving birth to this one. I wanted the layout to be simple as there are som much going on with the copper, but then again I think that if it is too simple people might not like it. I know... it is stupid. Some like it over the hill decorated, and some like it simple. The truth is, and I don't think I have told anyone this, is that I just love cards that are crisp and clean, and I have a ball when I am sitting down making such cards as well! But then, I just have to have some of that ribbon-vintage-rosy-so-much-going-on-at-once-cards also.

I crushed three toes yesterday. I ran, forgot to lift my foot (so stupid!!!) and crushed them into a metal edge. It hurt so bad that I cried for half an hour. It is the wors pain I have ever experienced! I wondered if I had broken them, but after six-seven hours I managed to move them, and now I can step on them so it was really nothing. The worst thing is that I am super worried that I can't dance tomorrow! But then again, tomorrow is tomorrow, lots of things and miracles can happen by then. Have a wonderful day, leave a comment if you want to!

Crazy Amigo Challenge har en utfordring som går på "Fly with me". Jeg lagde denne som en atc, men bestemte meg for å sette den på et kort istedet. Jeg ønsket å ha dette enkelt og rent, men samtidig var jeg redd for at det skulle bli for enkelt. Rart med det. Jeg har jo alltid hatt veldig enkle kort, rene og rette, og så har jeg plutselig sperre for å tro på at den stilen har noen suksess.
Bakgrunnen er distresset og stemplet med Oxford impression stempel som jeg tror muligens kommer til å bli min nye favoritt-bakgrunnstempel. Deretter har jeg sprayet kopper glimmermist på toppen. Jenta og vingene er fra Lisas Altered Art. Bakgrunnen er embossed med Cuttlebug embossing dies.
Det var et uhyre vanskelig kort å føde. Både fordi jeg jobbet i et annet format enn jeg vanligvis gjør, at jeg skulle bruke gult og brunt som jeg aldri har gjort før og at jeg strevde med dekorasjonen. Når er nok nok og når er det for lite???
Det er jo noe med at stilen i dag er nokså maksimalistisk, det finnes omtrent ikke grenser for hva man kan putte på et kort, og det synes plutselig så bart og nakent hvis man gjør det på denne måten jeg har gjort det her.

Sannheten er at jeg egentlig elsker og digger den helt minimalistiske rene stilen, den helt motsatte ytterkant av hva som er "in" nå. Men så må jeg ha litt av det maksimalistiske også da...

Jeg knuste tærne i går. Skikkelig. Grein i en halv time og jeg skal love deg at det var ekstremt smertefullt. I god fart mæla jeg tærne inn i en metallkant. Trodde ærlig talt jeg hadde brukket rubb og rake fordi det skikkelig knaste i tærne. Men så har jeg hørt at de gjør jo ingenting på legevakten med tær likevel, så jeg gadd ikke gå til legen. Og i dag kan jeg faktisk både stå på dem og bøye dem igjen. Jeg kan ikke være så himla lenge på beina før det gjør vondt, så jeg er redd det går utover dansingen min i morgen, men dette gror. Det kan skje mange ting og mirakler til i morgen!!


05 May 2009

Vintage babycardA dear friend of mine has just become a daddy and I wanted to send him a card to congratulate him. I made it out of the same layout that the other card, that one realle works. Used the cuttlebug on the brown panel, distressed a picture, put on some flowers and beads and tried to make is sweet but not too sweet. I wanted to keep it in a vintagy style. By the way, I think he is too busy with the newborn than to go around checking my blog, so I take the chance of showing the card here.

En venn av meg ble pappa nå og jeg ønsket å sende ham et gratulasjonskort som ikke var så veldig sukkersøttnussig, men likevel søtt og litt vintage-aktig. Bakgrunnen er embosset med cuttlebug, og så var det bare å klæsje på blomster og perler. Brukte samme layout som sist. Er ikke noe i veien for å bruke en alyout som funker, tenker jeg... Jeg tipper han er altfor travel til å gå rundt å sjekke blogger, så jeg tar sjansen å poster kortet her.

04 May 2009

Matchbox vintage - Fyrstikkeske nostalgi


Today was one of these days when I seem to get nothing done. I danced for three hours to day, one and a half hour at home trying to get the latest coreographies in my head and legs, and then one and a half hour with my club, The Buckaroos. But beside that I only played with matches, or rather a matchbox. I had bought this huge package of matchboxes, meant for the kids to decorate for Christmas. Grandma and my aunt always seem to love to get them, and they are rather charming when a six and eleven year old has gone bananas on them with glue and glitter, but I had so many left that I tried to decorate one using the leftover of the paper I have been using on my two latest cards.

I painted cracklepaint on it to get that vintage feeling, and generously amount of distressink around the edges. Roses from Wild Orchid craft, some leaves, the stem of the roses which I curled up, small beads, an old book page I rolled up and a key. The knob is from Tim Holtz. I think it turned out rather sweet, but I would rather prefer to work on a larger matchbox, this is like 1 x 1.5 inches or so.


I dag var en av disse dagene hvor jeg ikke fikk gjort stort. Bare surret rundt mens timene fløy. Jeg fikk danset tre timer i dag. En og en halv time her hjemme mens jeg forsøkte febrilsk å få de siste koreografiene inn i hode og beina mine og en og en halv time med Buckaroo. Og ellers så fikk jeg lekt meg med fyrstikker, eller fyrstikkeske. Hadde en hel stabel liggende som det var meningen at ungene skulle dekorere til å gi bort til bestemor og tante. Hadde mange igjen så jeg gikk løs på den med resten av restepapiret fra de to foregående kortene.


Jeg har malt med cracklepaint rundt kantene og rikelig med distress på alle kanter. Knotten er fra vår alles vidundergutt Tim Holtz, rosene er fra Wild Orchidcraft og stilkene på rosene er snurret til en snurresnuttdingboms. Så var det halvperler i mikroskopisk størrelse, litt blader og en gammel bokside som er surret sammen, samt en nøkkel. Jeg har beholdt ripeflaten på en side.

Jeg ville foretrukket å lage en større fyrstikkeske og kommer til å gå til innkjøp av større størrelse, denne her er enda mindre enn Nitedals, så dette ble litt knotete og smått. Men man lærer av erfaring og så lenge man har lever.