02 May 2009

The rest of the paper - Resten av papiret


I absolutely just love this patterned paper that I used for the background. Don't ask me where it is from, I have never paid much attention to who makes which paper. I belive that is something scrappers know all about, they seem to know so much about papers. I just buy whatever comes my way that I like, and they can be unused for years before I come up with an idea to use them.

Since I allready have started using it, I thought I just might continue making cards with it until there is no more of it left. It should be enough for four cards, and this is card nr. 2 with it.

If you want to leave a comment it will brighten my day!
Jeg elsker dette bakgrunnspapiret. Det har litt bling i seg, men har også et utseende som en gammel tapet. Ja, det ligner faktisk litt på tapetet på soverommet på hytta, men det går i grønt i stedet. Det er helt gyselig, men vi rekker ikke over alt men stort hus, hytte og båt. Ting tar tid, og man må faktisk nyte livet og ikke bare strebe etter å få det nyeste og fineste på hytta og i huset hele tiden. Det er i alle fall min livsfilosofi. Balanse med andre ord.

Jeg aner ikke hvor dette papiret kommer fra. Jeg bruker aldri en hjernecelle på å huske hva et bakgrunnspapir heter. Men jeg beundrer alle dere som kan det. Jeg kjøper papir når jeg kommer over noe jeg liker og det kan ta vinter og vår før jeg bruker det. Sånn er jeg bare.

Men i alle fall så er planen å lage kort av dette arket til det er brukt opp. Det vil rekke til fire kort og dette er kort nr. 2 med dette papiret, så da blir det jo to igjen å lage.

Legg gjerne igjen et spor at du har vært her, det gjør dagen litt lysere.

29 April 2009

Vintage

It is something about the vintage style that makes me come back to it again and again. It is so calming and joyfull to make them. This time I started off with the color of the roses and used the same color in some of the panels. I have bought way too many roses in way too many colors and have to use them.
By the way: I would love it if you left a comment!

Det er noe med disse vintage kortene som gjør at jeg kommer tilbake til dem igjen og igjen. De er så hyggelige å lage synes jeg. Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i en haug med lilla roser jeg har liggende og fulgt opp med samme farge i panel. Jeg har vel som de aller fleste gått litt vel mye bananas i rosebutikken og har endt opp med et vell av farger og varianter som jeg må forsøke å få brukt.
Og forresten: Det hadde vært veldig hyggelig hvis du la igjen en kommentar!

28 April 2009

ATC swapp - Eyes


A time ago, I joined in a swap with the theme "eyes". I made these for the swap. The middlepart is covered with clear embossingpowder and heatet som it is a bit shiny. Doen not show on the picture. I sewed along all the edges and spent quite a while gluing on all the "diamonds" around the sircle. The bling-bling-swirls where preglued so I just had to stick them on. The background is from my old book that I found on a flee-marked. It is from 1820 and someone might think I am crazy using an old book like that with gothic letters in my crafting projects. They are probably right.

I have spent the entire day cleaning up my crafting room. Believe me, it looked like someone dropped a bomb in there. Now I can finally see the floor again, and even my desk, at the same time!

I have tried to organize all my stamps as well, especially all my clearstamps. I discovered that I probably might have a crush on Inkadinkado stamps since I have about thirty sheets of different Inkadinkado stamps. I even found four sheets I did not know that I had. And to honest... I have way too many stamps.

Jeg var med på en atc-swap for en tid tilbake hvor temaet var "øyne". Så da lagde jeg disse her. Bakgrunnen er fra min gamle bok fra 1820, som er distresset. De er sydd rundt kanten og midtpartiet er embosset med klarembossing, men det synes ikke. Alle diamantene som er rundt midtpartiet er limt på for hånd, jeg begynner å få teken på diamantliming nå. De diamantswirlene er ferdig kjøpt så de var bare å lime på.

Jeg har brukt hele dagen på å rydde hobbyrommet. Jeg startet halv elleve og da jeg var så sliten og sulten at jeg begynte å sjangle gikk jeg opp på kjøkkenet for å ta meg litt mat, og oppdaget at klokken var halv fem! Det sier noe om hvilken tilstand det rommet var i. Og jeg er ennå ikke ferdig. Men nå kan jeg se både pulten og gulvet. På en gang!

Jeg har også forsøkt å organisere clearstampene mine i dag. Det trengtes, for der rådet det det fullstendige kaos. Jeg oppdaget at jeg sannsynligvis har en eller annen pasjon for Inkadinkado stempler, da jeg har omtrent tredve hele plater derifra. Oppdaget også flere jeg ikke ante jeg hadde. Kremt..... rødme.....

27 April 2009

Envelopecard - konvoluttkort and a reward.

TWO posts in one day!! Is it possible? I quess it is. I went shopping today, allthough I have about sixhundred sheets of paper, I needed more. Sounds familiar?
I wanted to make an envelopecard for a wedding, and this is how it turned out.

TO innlegg på en dag, er det mulig? Tydeligvis! Var å sjåppet i dag, flere bakgrunnsark, tosidige. Har vel sekhundre ark fra før, men ikke det "riktige". Skjønner du hva jeg mener? Må nok leve tre liv til for å få brukt alle arkene.

From my dear friend Olivia I got this great award. The award is given to bloggers with great attitude and gratitude. Thank you so much Olivia for giving it to me! I have to give it to five other bloggers, that is easy! There are so many great bloggers and girls out there! I give it to:
Orli - my newest friend in Israel and a great cardmaker!
Madam "Mimsalabim" -A lady who can teach all of us a lesson in living! From Norway
Hege - Another great lady! From Norway.
Mary - A great blogger and a very kind, giving and loving lady from USA
Glee - Of course! A lady who has a big heart for everyone and keeps standing through everything!

Dresscards , kjolekort

Click on the picture to see a larger version. Klikk på bildet for å se en større versjon.

I am still very uncertain about these cards. You see, they are under developmet, or rather the dresstemplate is. And I am not satisfied with the one to the right, so I made the template for the one on the left, which is much better. Now I just have to enlarge it, because they are a little bit too small.

But hey! they are fun to do. It reminds me of dressing up paperdolls which I did a lot of when I was seven, eight years old. You see, I lived in east Africa at that time, and my parents just loved to go on a safari for several weeks or months each year. My older sister an I both get extremely car sick, and only managed to stay alive on these trips by doing three things: We sang, we shuffled cards (looked like I was a proffesional pokerplayer at age seven the way I was shuffeling cards!) and played with our paperdolls that we had made ourselves and had drawn hundreds of outfits to.

I will continue working on these dresscards and the template a while more until I am more satisfied.

Jeg har vært veldig usikker om jeg skulle poste dette innlegget eller ikke. Jeg går fra "æsj" til "hmm?" hele tiden når jeg ser på disse kjolekortene. Jeg begynte med den til høyre, ble ikke fornøyd med selve malen til kjolen og utviklet den litt videre. Venstre kjole er nr. to i tankeprosessen. Den er jeg mere fornøyd med, men nå må jeg forstørre herligheten litt, disse ble litt små. De er ca. 12 cm lange, og jeg vil ha dem litt lengre, slik at jeg kan benytte HELE arket og ende på ca. 15 cm lengde på dem.

Imidlertid så er de fantastisk morsomme å lage! Det er omtrent som å leke med papirdukker, man kler på dem.

Det minner meg forresten om de eviglange pinefulle safariturene mine foreldre foretok da jeg var syv-åtte år gammel. Vi bodde i øst Afrika og de elsket å dra på ukes og månedslange safariturer i hele øst Afrika. Storesøsteren min og jeg var sterkt plaget av bilsyke (fantes ikke bilsyketabletter på den tiden, og i alle fall ikke å oppdrive i bushen der vi bodde!) og den eneste måten vi overlevde disse turene på var ved å synge, stokke kort (Jeg så ut som en profesjonell pokerspiller i en alder av syv år, fyttikatta som jeg kunne stokke kort!!!) og ved å leke med papirdukkene våre som vi hadde laget selv og som vi hadde kreert hundrevis av antrekk for.

Nå er jeg 46 og leker fremdeles med papirdukker. Tiden har stått stille. Jeg vil vel fortsette å leke med disse kjolekortene og malen frem til jeg ender opp med noe som jeg er mere fornøyd med, jeg har ennå noen ideer jeg ikke har satt ut i live.