24 January 2009

Awards


Tusen takk alle dere som har gitt meg awards. Jeg er ikke alltid flink til å hverken motta eller gi videre. Det er så mange awards som sirkulerer i blogland og så utrolig mange dyktige mennesker å gi dem til. Og så har vel mange også fått den både en og to og ti ganger. Jeg blir ikke sur om du hverken tar imot eller ikke sender videre, men jeg skal forsøke å peke ut noen mennesker jeg synes burde ha disse. I og med at det er forskjellige regler på alle awardene så deler jeg den ut til fem fantastiske mennesker som betyr mye i livet mitt nå.
Du er en kvinne jeg har hatt gleden å bli kjent med igjennom kursene mine. Du har i deg en utrolig fin ro, en klokhet og mye humor. Jeg liker dette så godt i deg og er ikke tvil om at du må ha havnet på riktig hylle i livet der hvor du er nå. Du er også utrolig kreativ og det er en fornøyelse å følge bloggen din enten det er bilder av kort, unger eller moder natur. Du har mye klokt å dele med deg og jeg forsøker å lytte...
Når jeg tenker på deg så tenker jeg også først og fremst på "ro" men dernest på din store klokhet og visdom. Jeg skulle ønske jeg hadde mer av din visdom og ro, det hadde hele menneskeheten hatt godt av å ha, og lære av deg. Og så er jeg veldig veldig glad i deg og beundrer deg utrolig mye. Du er utrolig kreativ uansett hva du begir deg ut på og det er en fornøyelse å følge deg.
Du er en fantastisk flott mann som jeg er blitt utrolig glad i igjennom våre utallige ordvekslinger igjennom årene. Du har lært meg mye mer enn du noensinne vil tro, og jeg har fått gleden av å se din kreative utviklingen i disse årene. Jeg er veldig glad i deg!
Selve dobbeltgjengeren min på så mange måter. Du er en jente som jeg la merke til fra første gang jeg "så" deg på RS forumet og som har inspirert meg så utallige ganger med din kreativitet. For du kan jaggu meg mye!!! Jeg liker stilen din og jeg liker våre lange mail og telefonsamtaler i nattemørket (haha.... det er jo mørkt hele tiden hos deg nesten...) Og så er jeg veldig glad i deg!
Du fortjener jo absolutt alle disse awardene selv om du har fått dem gang på gang før. Men du har kanskje ikke fått disse ordene: Jeg setter så stor pris på din store kreativitet og ditt store hjerte. Jeg kjenner deg ikke annet enn i blogland, men du har satt ett stort fotavtrykk etter deg. Du er alltid så full av gode ord og så flink til å kommentere og jeg ser på deg som en liten lysengel i blogland.
Nå kan dere velge hva dere vil gjøre med disse awardene, men jeg håper at du tar til deg ordene mine. klem
I will just translate parts of this. I have given these awards to five brilliant norwegian men and women. I have given them for their ability to make a difference in my life, for making it richer and because I care a lot for them. Go an visit their blogs if you like!

Art Creation Friday - 10th challenge


Art Creation Friday.
It is Friday again, and I allways seem to be the last to finish these challenges. We where given a absolutely gorgeous image to use this week. This time it took me for ever and ever to finish this one. I first played around with different sizes of the vintage girl, but ended up doing a box. Every girl should have a little box to keep her secrets in, and I do have to daughters and three nieces so who knows..?

Sometimes you have all figured out in your head how it is going to turn out, and it is easy to finish the project. Today everything was just a struggle. I painted not less than FOUR layers of paint on top of the gel medium around the edges. Waiting for each layer to dry takes forever. But I wanted to get a special interesting look. Not just one color. So I used both purple, lilac, brown and bronze paint! Then I covered it with some stazon on top. When i was finished I was quite pleased with the result, but then the embellishments I had chosen to use could not be used. The edge was so dominant so I had to change every embellishment in order not to overdo it all.
The stamping on this project is done two places. There is a small stamp with "Sweet" on it on the top, and the whole box is stamped around the sides with a swirl.
I do not know if I am going to decorate it inside or not. I quite like the rough look, but I am going to distress it more perhaps. Well, anyway, here is my answer to todays challenge!

Jeg er alltid sistemann til å gjøre ferdig disse utfordringene ser det ut til. Enda utfordringen kom i dag så har så mange allerede levert og jeg er sent ute som vanlig. Det kommer kanskje av at jeg sov halve dagen, helt utmattet etter gårdsdagens sprøytehav av smertestillende.

Noen ganger har man en ide i hodet og så blir det akkurat slik man tenker. I dag ble det absolutt ikke slik jeg hadde tenkt. Jeg begynte med bildet som var påkrevet at vi skulle bruker på Art Creation Friday. Jeg endte opp med å forsøke meg på en boks. Enhver liten pike bør ha minst en boks å ha hemmelighetene sine i og jeg har to døtre og tre nieser, så hvem vet hvor denne havner.

Jeg la først gel medium rundt kanten oppå bildet og blondekanten. Lot det stivne og tørke før jeg malte med lilla, purpurfarget, brun og kobber maling. Jeg ville ha den interresant og jeg bruker aldri kun en farge. Jeg la stazon på toppen for å dempe fargene litt. Imidlertid ble kanten såpass dominerende at jeg måtte bytte ut all pynten jeg hadde funnet frem. Det ville være overkill å bruke så mye pynt jeg hadde tenkt sammen med den kanten. Noen synes sikkert det er overkill allerede nå, men sånn er stilen, tenker jeg....

Stemlingen på denne boksen er på kortenden av lokket. Der er det et lite skilt hvor det står "sweet" på samt at kantene på bunn-delen av boksen er stemplet med swirler rundt hele. Jeg har for anledningen lagt en haug med lilla bobbiner oppi, kanskje blir det en gave til en som ikke har så mange bånd istedet? Jeg tror jeg ikke kommer til å pynte innsiden, jeg liker det litt røffe utseendet, men jeg kommer kanskje til å distresse litt mer på kantene.

23 January 2009

My dance sneakers! Danseskoene mine!

Jeg har fått tak i dansesko i dag!! På Oslo Dance og Fitness store. Butikken ligger i Oslo sentrum i Strøget. Dvs. Storgata 13. De har til og med nettbutikk! Skoene er med skikkelig demping og de passer mine litt ødelagte tåledd. Og de har såle som gjør at man kan snu og vende på seg uten av skoene henger fast i underlaget. Og skoene, som på "fagspråket" heter dansesneakers skal jeg bruke til linedance! Jeg måtte ned en halv til en størrelse i forhold til hva jeg ellers bruker, ergo så er de store i størrelsen disse her. Men åååååååååååååååh..... så deilige å ha på foten!!

I got my dancingshoes today! In Oslo I found a shop that sells dance sneakers, and they had my size too! They are just unbelievable to dance with as it feels like I am floating on air, and that is just what my toe-joints need. I am so happy!!

22 January 2009

Created by hand challenge - heart


First of all I want to thank each and everyone of you who has been so kind as to leave a comment to my posts. I appreciate it so much, and it brings so much joy to my life. Thank you!
Today I thought I had to stay in bed for the rest of the day, I usually have to do that after being to the painclinic because I am exhausted. But I felt even worse in bed, so I walked down to my craftroom and made this card instead. I am very happy that I was able to!

This is for Created by Hand's challenge "hearts". The heart is cut out with a Cuttlebug die in cardboard and then decorated with paper. All the papers are distressed with Tea Dye and Vintage Photo from Ranger ink. The stamped ticket says "It is you day today - Happy Birthday!" in norwegian and is from Ett trykk.
Først og fremst må jeg takke alle som har vært innom i de siste å lagt igjen kommentarer. Det gleder meg utrolig og betyr veldig mye for meg. I dag trodde jeg at jeg måtte tilbringe resten av dagen i sengen, jeg må gjerne det etter å ha vært på smerteklinikken fordi jeg blir ekstremt dårlig etterpå. Men det ble faktisk enda verre å ligge så jeg tuslet ned på rote-hobby-rommet mitt (Det er så vidt jeg finner pulten min nå.... tror jeg må rydde litt....) og fikk laget dette kortet her. Det var en god følelse.
Kortet er for Created by Hand's utfordring : "Hjerter". Hjertet er kuttet ut med en Cuttlebug die i papp og belagt med dekorpapir. Alle arkene er distresset med Ranger sin distressputer i Tea Dye og Vintage Photo. Merkelappen er fra Ett Trykk's mange flotte stempelplater.

20 January 2009

Think Monday - think. ATC Queen for a day

Think Monday - think ATC is a fantastic challenge blog for everyone that makes atc's or thinking of starting to make them, or just looking for ideas and inspiration. There are many artist participating in the challenges and they are extremly talented all of them. More than half of the fun is looking at what others have done with the challenge.
Gosh... what can I say about this atc. It is weird. I know. It just made itself. But it is still so many thoughts and meaning behind it.

Think Monday - think ATC er en fantastisk flott blog for alle som er interessert i atc'er. Om du er ute etter inspirasjon og kreativitet eller har lyst å begynne å lage atc'er men er litt usikker, så er dette en blog vel verdt å besøke. Hver uke blir det lagt ut nye utfordringer og denne gangen var temaet "dronning for en dag".

Det er utrolig morsomt å se hva alle lager ut av temaene, for det er mye forskjellig og veldig høyt nivå blandt deltagerne synes jeg. Jeg lærer noe hver eneste gang jeg er på blog-runde der.
Hva kan jeg si om denne atc'en? Vel.... den er rar. Jeg vet det. Den ble til av seg selv, samtidig som det er mange personlige tanker og følelser bak den. Jeg følte jeg bare måtte utagere litt etter forrige postings sukkersøte vintage skrin.

19 January 2009

Wednesday stamper challenge - Opening


Wednesday stamper has got some really fun challenges. This weeks challenge is "opening". Now there is lots of openings I could think of making something of, but what hit me first was my love for boxes of all kinds. I have for many years collected small boxes from all over the world when I have been around on one of my trips. Boxes made of silver, wood, mother of pearl, cloissoné. And now cardboard...
I love the feeling of opening my boxes. I have long ago put something in them and forgotten about it. And it is with a great deal of amusement and excitement I open them, finding long lost treasures.
This is my box. A cardboard box decorated with an old page from a book, flowers, some silver. The inside is painted with crackled paint from Rangerink and the inside of the lid has got a stamped saying... True friendship is one of life's true treasures. And that is true isn't it?

Wednesday Stamper har noen skikkelig kule utfordringer, og denne ukes utfordring er "åpning". Her er mitt bidrag med en pappboks dekorert med litt blonder, gammelt papir, og masse, masse distressing. Jeg elsker skrin og bokser. Jeg samler på dem. Jeg har skrin fra Spania, Kina, Hellas, Russland, Israel. Jeg putter dem full av hemmeligheter, rare småting. Glemmer at jeg har lagt noe i dem, og spenningen er stor når jeg åpner dem etter en stund og finner glemte ting, ting jeg har lett etter veldig lenge og ikke ante jeg hadde.
Så dette er skrinet mitt. Nok en ting å putte rare ting i.

18 January 2009

LOVE

Created by hand challenge.
The word is LOVE which have to be present on the card according to the challenge.
This is a Valentine card. I wanted to use red in my card, but the problem with using red this time of year is that it might look like a delayed christmascard. But it is not. (Got to get myself som valentine wordstamps!)
Det stamps are from Inkadinkado, the image is from Minnehjørnet, the shop I am a designer for, and the heart is from a Quickutz die (actually it is part of a winged insect-die). The text is from Lisas Altered Art. The grungeboard swirl is from Tim Holtz' grungeboard collection. It is distressed with inkpads from Ranger.

Dette kortet er til Created by hand challenge. Men det er også et kort til Minnehjørnets Valentineutfordring.

Designteamet for Minnehjørnet fikk mange oppgaver de to neste månedene av meg, og fordi jeg selv også er medlem av designteamet forsøker jeg så godt jeg kan å løse den ene utfordringen og oppgaven etter den andre. Og dette kortet kan også brukes som dt kort der med tema Valentine.

Vintage bilde fra Minnehjørnets collageark, swirl fra Tim Holtz, stemplet swirl fra Inkadinkado (elsker det navnet!), hjerter er laget med dies fra Quickutz og tekst fra Lisas Altered Art.