08 November 2008

A new cat, a box and a card - En katt til, en boks og et kort

Bakgrunnen er laget av shimmermist som er stemplet på og belagt med Perfect Pearls. Midtmotivet er laget med en messingstensil. Jeg har lagt bladgull i hullene på stensilen, revet stensilen av limarket og lagt svart glitter på resten. Deretter har jeg brukt glassveske for å lage noen dråper i midten på rosen. Et svært vanskelig kort å avfotografere pga all "blinget".

The background is glimmermist that I stamped on and used Perfect pearls to cover the text. The rose is made from a brass stencil on a sheet of gluepaper. I put variagated gold leaf in the holes of the stencil, tore it off and then used black glitterpowder between the petals of the rose.


Dette er en boks rett og slett som jeg har laget og pyntet med stempel fra Ett trykk og retroblomster og bling. Jeg har hengt en liten nøkkel fra en av kronbladene til den lille metallblomsten på siden av boksen. Inni ligger det en liten post-it-bok av den aller minste sorten!
This is a box I made and decorated it with ribbons and stamp from Ett Trykk. It says " Embrace happiness". Inside the box is a post-it-book. The box is about 3,5" so it is quite small.


Tusen takk for alle godbedringsønskene jeg har fått siste tiden. Jeg er nå sakte men sikkert på bedringes vei. Jeg er svak som en kattunge uten at jeg kan si at jeg vet hvordan det uttrykket kom fra. For mine to kattunger er langtfra svake. De er viltre, gale og rare med et overskudd av energi! Men altså... jeg kommer meg, og jeg håper at jeg snart er kvitt all pelsen i halsen så jeg kan dra til Skottland og England om noen dager!


I går kveld kom det en ny katt i huset her. Tiny har blitt storesøster til Frk. Smilla som har fått navnet Bayaz. Det var fordi vi fant henne halveis et sted mellom gulv og tak etter to sekunder i det Snuppelinske hus.

Hun er en raritet av en katt. Hun er kanskje ikke det vakreste eksemplaret av arten, men det tar hun igjen i form av personlighet. Hun har en personlighet som er en blanding mellom Diva og Jølle (du vet, den dumme bikkjea i Garfield) Hun har svære mørke øyne som virker helt tomme (unnskyld Bayaz) samtidig som hun tror at vi mennesker kun har kommet til denne jordkloden for å degge og kjæle med henne. Hun kvier seg overhodet ikke for å legge seg rundt halsen din og bli liggende der i tre samfulle timer. Hun og Tiny har en våpenhvile akkurat nå så lenge hun ikke trør Tiny for nære, da vanker det dask og fres. Tiny synes det var svært plagsomt å bli storesøster stakkars men jeg håper og tror at etter noen dager så har de funnet ut av dette her og kan bli venner. De er jo egentlig to temmelig lekne frøkener begge to. Ok. Det var nok katteprat.

Jeg har fått laget noe i går og i dag. En boks med en post-it bok i til min kjære tante som jeg tror ikke befinner seg på internet og derfor trygt å legge ut.
Og så har jeg laget en kort med bladgull.

Thank you for all your get well greetings lately. I am, day by day getting better and hopefully all the fury stuff on my tonsils will go away soon so I can travel to Scotland and England in one week!
A new cat arrived here yesterday evening from the animal shelter. Her name was Missis Smilla, but finding her halfway between the floor and ceeling after two seconds we just had to call her Bayaz instead. She is like Tiny only five months old, but a whole lot smaller. She might not be the cutest one but what she might lack in looks she has in personality instead! She has this really stupid look in her eyes and believe that people are on this earth just to stroke and cuddle with her. She usually finds a place to sleep around your neckarea and stays there for hours at a time like a stola.
She and Tiny does not go very well together so far. They have a truce but that is just as long as Bayaz doesn't come to close to Tiny. I hope that they will become friends after some days.
Well, enought of the cat-talk.
I have made to things lately. A box with a post-it book inside that I will give to my grand aunt, and a card made of goldleaf. You have allready seen them if yoy have read the hole post, haven't you?

04 November 2008

Sick - Syk

Jeg er syk og klarer så vidt det er å komme ut av sengen. Med 40 i feber er jeg ikke akkurat sprek for tiden. Tror det er en streptokokk-hals eller noe slik. Så det blir ikke noe særlig posting her på en stund.

Postet etter legetur: Joda, det er streptokokk A infeksjon og en meget aggresiv sådan. Stakkars Maia har det samme. Feberen er konstant på 40 grader og jeg hakker tenner og svetter svære dammer om hverandre. Det er jaggu intensiv slankekur dette her!
It will be quiet here for a while. I am in bed with 104 in temperature an barely manages to crawl out of bed. I think it might be a strep-throat.


Postet after seeing the doc; Yes, it is a strep-troat I'm having, and my youngest has it too, but milder. My temperature is constantly at 104, I can't swallow and I'm either freezing to death or sweathing like crasy. It is a very effective diet!

02 November 2008

TV

Da er katta ute av sekken og jeg kan endelig avsløre at joda.. det er meg og Stein du så etter Åndenes Makt i kveld på TvNorge som reklame for neste ukes Åndenes Makt.
Vi tilbrakte noen hektiske uker i sommer med et filmteam og noen spøkelser på Kjellern i Ski. Spøkelsene har vært der en stund og filmteamet kom, filmet og gikk. Og nå har det blitt film som kommer på tv Norge neste uke.

Og det er alt jeg kan si enn så lenge. Vi har taushetsplikt intill den blir vist på tv.
Jeg kan vel avsløre at det er gruuuuusomt å se seg selv på tv, og attpåtil når jeg ser ut som jeg gjør på de klippene ("Forsøk å se veldig skremt ut, Tonje!") Min mor ville nok sagt noe som at "du ser ikke riktig navla ut!", og jeg må si meg helt enig. Man tror vel et sted inni seg selv at man ser sånn noenlunde normal ut, men når man får se seg selv brettet utover 42 tommer i stua på kveldstid med stirrende tomt blikk, så innser man at man igrunnen er en rar skrue.

Som attpåtil tror på spøkelser. Eller vet spøkelser.
Og mer sier jeg ikke nå.

This is actually not something to translate as it is just to do with me and my DH was on tv tonight and the movie we are in, will be sent next week. On norwegian tv. The movie is about unwilling encounters with ghosts or spirits.
I am writing about the incredible horror it is to see oneself on tv. (I imagined in my head that I was more or less normal until I saw myself on the screen. I really look quite weird!)