03 October 2008

Ten ATC's - Ti atc'er


Jeg er med i en atc-swapp med tema "Vennskap" og forhåpentligvis er det ingen av deltagerne som leser bloggen min så jeg tar sjansen på å legge dem ut her. De blir veldig like i stil alle sammen da det var ni stykker jeg skulle lage. Bildene er fra Lisas Altered Art.
I am in an atc-swapp with the theme "Friendship". I hope that none of the other swappers are reading my blogg since I am posting them here. The pictures are from Lisas Altered Art.

Den siste atc'en her er ikke med i swapen men jeg slenger den ut likevel. Den er laget med bling og bladgull. Sirkelen er laget med quickutz og dobbeltsidig limark. Deretter belagt med brun bling. Hjørnene er først brukt Gel medium, Lumiere og deretter bladgull.

This last atc is not in any swap but im sticking it in here all the same. It is made with bling and goldleaf. The sircle is cut out with quickutz dies and a doublesided glue-sheet (or what the name is in english) then I poured brown glitter on top of it. The corners are made of Gel medium which is colored with Lumiere paint and then small pieces of variagated gold leaf on top.

Sukkersøtt utfordring # 10 - Challenge

The english translation is further down. Just scroll down and you will find it.

Her er mitt bidrag til ukens Sukkersøtt bidrag. Kriteriene er brunt og grønt! Det er to farger jeg i utgangspunktet bruker mye, men likevel er det svært vanskelig å holde seg kun til de fargene. Jeg måtte frem med blekket for å farge både perlen og klokken som begge var hvite i utgangspunktet. Nå er de lysebrune, men vet ikke om det kommer så godt frem.


Utgangspunktet var en perm jeg hadde laget fra før og hadde liggende. Og så var det å finne frem alt det brune og grønne man hadde...
Som du kanskje har forstått at bildet så er dette en bok. Innsiden er ennå ikke dekorert. Jeg aner ikke om jeg har funnet opp noe nytt når jeg bandt boken sammen på den måten jeg har gjort, med å feste den med knapper foran og bak og med snor som går igjennom hele permen. Men ideen kom plutselig i hodet mitt og jeg følte meg himla smart! hehe.. Men så er det nå engang slik med ideer da. Når man går blog-about på tyve blogger daglig og har vært i dette "gamet" i femten år.. man vet ikke lenger om ting man lager og ting man finner på kommer fra ens eget hodet eller om det er noe man har sett et eller annet sted.

Men altså.. dette er jo et alternativ til ringer og skruer som jeg synes ofte blir for "nytt" og for "sølvfarget" i forhold til vintage stilen. Ved å bruke knapper i stedet så kan man mere få til den looken man er ute etter.

Ordene er fra rubons og det er det Ett trykk som står for. Bildet er fra en cd jeg har kjøpt på internet.
Klokken ligger inni en stor knapp. Hvis du lurer.
This is a book I made for a challenge on the Sukkersøtt blog. The criteria this time was brown and green. Although these are colors I use quite frequently, it is hard to just keep to those colors. I found myself coloring both the white bead and the clock which both was white.
Sometimes, when I invent things I feel really really smart. But then again, I am never sure if the thing I have inventet is something that comes from my brain or if it is something I have seen somwhere else. I go blog-about on about twenty blogs each day, and also having been in this business for fifteen years I do not really know any more what is truly mine or something I might have seen somewhere else sometime.
But anyway.. I thought that my solution to tying this book together (Because it is a book) is quite clever. I have used two buttons on each side and tied them together with scrappers floss. I feel that the rings and screws invented to tie books together with are too "new" and "silvery" to use on a vintage-styled book, and so I came up with the idea of using buttons instead. (There are probably both screws and rings in other colors than silver, but the ones I can get hold of in my local scapstore is just in that color).
The clock on the book is placed inside a large button. The words mean "happiness", "luck" and "friends" and are rubons from Ett Trykk.

02 October 2008

Sukkersøtt utfording # 9. Mitt andre kort - Sukkersott challenge # 9 My second card


Når man først er ute på glattisen kan man jo lage et kort til til Sukkersøttbloggen. Dette er mitt andre kort til samme utfordring.

Denne gangen er det et brette kort som er delt på midten. En haug med snøkrystaller og bling. Og bånd. Og det er julete også. Teksten er min egen fra Snuppeline Design. Tekstplaten er forøvrig på tilbud til kroner 100,- pluss porto så lenge lageret rekker! (Ordinær pris 175,-) Kremt... der var det jaggu litt reklame også...

Det er liksom ikke mer å si om dette kortet.


Well, when I am first doing my first challenge why not do it by entering two cards? This is a card which is foldet in three and has an opening under the picture. Lots of snowflakes, bling too.


Sukkersøtt utfording # 9 - Sukkersott challenge # 9
Dette er første gang i mitt liv og i historien at jeg er med på et bloggutfordring! Jeg er med på Sukkersøtt- bloggen sin utfordring.

Utfordringen gikk på at det skulle være minst to bretter på kortet, det skulle være snøkrystaller, bling og bånd, og det skulle være julerelatert. Jeg tror da jeg har klart samtlige kriterier.

Dette kortet er langt fra sukkersøtt, det eneste som kan relateres til det navnet må være embossingen jeg har brukt på snøkrystallene som minner om sukker. Både foto og scan tar desverre helt livet at dette kortet her om jeg må si det selv. Det er nemlig så full av bling og glitter som det går an i ren Snuppelinsk ånd.

Og så er det skikkelig rendyrka less-is-more. Og jeg tror det blir det julekortet jeg kommer til å lage i år i masseproduksjonens ånd.

Snøkrystallene er stemplet med versamark i alle regnbuens blå, grønne og lillafarger. Embosset etterpå med skikkelig bling-embossing. Det er diamanter der også, i midten av hver snøkrystall.

Det er en speilkartong sølv panel rundt midtpanelet. Og hvis du ser godt etter er det en fane av bånd på venstre side.

Inni kortet har jeg brettet inn del tre av kortet til en liten lomme som jeg har stukket en blå giga-tag oppi som man kan skive hilsninger på. Den er også dekorert og tagen har jeg stanset ut snøkrystaller på med fiskars borderpunch.
This is the first time in history and in my life I am joining a challenge. The criterias for this challenge was to make a christmas card with snowflakes on them, at least two folds on the card, and bling too.

I stamped the snowflakes with versamark colors in blue, purple and green colors. Used a really bling clear embossing on them. I believe this is the card I will be producing for Christmas this year. It is a really simple card to make, but in my mind also a rather beautiful one.

01 October 2008

Five-minute cards - Fem-minutters kort

Fem-minutters kort er nødvendigvis ikke kjedelige i min verden. Disse kortene er laget fra et av Panduro sine ark, som har ni slike blomster på seg. Jeg har brukt en rute til hvert kort og holdt det rent og enkelt. Men ikke nødvendigvis kjedelig for det. Jeg synes dette var utrolig sprelske snuppelinefarger og koste meg veldig med å lage dem. Det tar ikke stort mer enn fem minutter å lage disse kortene men det er kjekt å ha de liggende hvis det skulle komme en anledning hvor man trenger et kort i full fart. Jeg vet at arket også finnes i andre fargekombinasjoner, men det måtte jo bli disse her når jeg skulle lage dem.

Five-minute cards are a big joy to make. Allthough they are fast to make they are also colorfull and joyfull. Simple does not mean boring, and I just love these colors and the way they turned out. They are made from Panduro's newest collection of papers and it it nine flowers on each sheet. Here I have used some glitter, rubons and buttons to decorate them. Easy, but fun.