21 August 2008

Something for my door - Noe å henge på døren

Scroll down for the english version in cursive.


Jeg fikk det for meg at jeg ville lage meg et dørskilt til hobbyrommet mitt og dette er resultatet.
Bildet har jeg fått en eller annen gang og det har ligget her lenge uten å bli brukt. Jeg synes det er så skjønt! Treplaten som utgjør skiltet er distresset med Tea Dye rundt det hele. La deretter et ark over platen på forsiden og strøk med fingeren rund slik at jeg fikk avtrykk i arket hvor jeg skulle klippe.

Klippet til ovalen og distresset den også. Trykket swirler fra Stempleglede rundt kanten med Vintage photo distress ink.

Sommerfuglene er fra Lisas Altered Art. Det er Abigail fra Quickutz som er brukt, samt swirl fra Bosscut og blomster fra Prima. Det er brukt krakkeleringslakk på sommerfuglene.

De to påfølgende kortene er bare en variasjon av det som ble lagt ut for noen dager siden. Jeg er inne på litt masseproduksjon for tiden. Kortboksen er så tom så det trengs å få fyllt den opp. Eller, det vil si... jeg har egentlig to svære esker proppfulle av kort, men jeg er så himla misfornøyd med dem så de bare ligger der. Vurderer sterkt å la noen få selge dem for ti kroner stykke så tjener jeg i alle fall litt.


Det er vel slik med oss at vi stadig utvikler oss, både når det gjelder stil men også med farger og pynt, og det jeg synes så veldig bra ut for et-to år siden rødmer jeg nå dypt når jeg ser på.This is something for my door. I bought a wooden sign that I distressed with Tea Dye. The print with the little girl and the butterfly I don't know where I got from, but it has been hanging around here for a while. I put the backgroundpaper over the sign first and pressed my finger around the edge som I could get a idea of where I should cut. Then I distressed the paper as well with Tea Dye. Stampet som swirls around the edges with the swirls from Stempelglede with Vintage Photo distress ink.The butterflyes are for Lisas Altered Art. The letters are cut out of Abigail from Quickutz and the swirl is from Bosscut. Flowers from Prima.

These two cards are just a follow up from the card I posted some days ago. My box of cards are rather empty so my intensions was to fill it up with som easy, clean cards. Well... actually I have two boxes filled up with cards, but I do not like them anymore and so I think that noone would be interested neither to own them or to buy them. Perhaps I'll ask my mother or mother in law to sell them for two dollars a piece. (I don't know how it is elsewhere but in Norway cards are usually sold at prizes around eight, nine dollars for one.)

It is that way with me. I feel that I am in a constant development as a cardmaker. Sometimes it goes forward and sometimes backwards. I try out new things and new tecniques, but you can bet that in a years time I'll hate these cards and the sign too. My taste changes so fast. Have a great day if you pass by!

18 August 2008

Halloween atc and promarkers

Scroll down for the english version in cursive.


Her er en liten Halloween atc jeg har laget. Motivet er fra Lisas Altered Art. Nummer 13 skiltet er belagt med Diamond Glaze, det kommer jo ikke så godt frem. Baksiden er stemplet med definisjonsstempel fra Elsi.


Here is a ATC I made with the Halloween motifs from Lisas Alterd Art. The no. 13 sign has diamond glaze on it.

Så måtte jeg endelig gi etter jeg også, etter å ha tenkt både vel og lenge på om jeg trengte promarkers eller ikke. Jeg var så usedvanlig heldig å finne en hel pakke av dem til 170 kroner så da følte jeg at jeg kunne spandere på meg enda flere og har nå et godt utvalg. Det er ennå en fem-seks stykker jeg føler jeg må ha, men ellers føler jeg at jeg er godt dekket med farger jeg liker.


Forholdet mitt til Promarkers begynte likevel med et hat-kjærlighets forhold. Jeg ville så gjerne like dem, men duverden som jeg slet. Det er jo en helt annen måte å fargelegge på og jeg slet med både stempelputer som svertet over alt og å finne riktig papir jeg trivdes med. Det var mange ganger jeg holdt på å gi opp med har endt opp med faktisk å elske dem. Jeg havnet på Archival sort stempelpute og bruker det som tilsvarer albumsider. Riktignok trekker de en del tusj ut av tusjen og er sikkert ikke det mest økonomiske i bruk, men jeg liker resultatet jeg får av det. Inntill videre i alle fall.

Jeg sliter ennå med skyggelegging og ser at det er noe jeg virkelig må øve meg tusen ganger til på, men jeg føler at jeg begynner å komme et steds med dette. Jeg er jo helt novise på dette området. Dette er en av de første forsøkene mine. Stemplet er jo fra Hänglar och stänglar.

Ja, og så er det jo ekstremt hurtig å fargelegge med Promarkers og det er kanskje det jeg liker best med dem.


I finally found out that I wanted to try Promarkes too, after holding back for quite a while believing it is something I would not need. Well... I do not really know if I need it, but it sure makes things a whole lot easier to own them.

I started off with a sort of hate-love relationship with them. Did not know exactly if I should keep them or sell them, did not feel I managed to use them too well. But I kept on trying and eventually I felt that I was getting somewhere. There is a LOOOONG way to go before I can call myself an expert if I ever will (hardly!) but I feel know that this is something I want to use more and practice more on because I can see that it is so much easier than to color with distress. The results are far so good yet, I admit that, but since I just use some few minutes to color a print with Promarkers and get a result I can live with, I do actually love them. A lot!

I was very fortunate to get a whole package of them for almost half prize at a shop so I felt I could go a bit bananas and buy even more. I have now so many colors that I fell that I am almost done. I miss five-six more but then I think I'm done. I think. Hopefully...

17 August 2008

Tre things - Tre ting

This posting is also in english, just scroll down to the text in cursive

Her er dagenes siste produksjon. Jeg sitter jo i løyndom og lager alle tingene til høstens mange kurs, så det er ikke så mye jeg har tid til å lage noe utenom dette, men disse tre tingene har jeg altså fått presset ut av mitt hode.

Treet er fra Penny Black og er et "måste" i følge meg. Har du ikke dette treet så kommer du til å angre vil jeg påstå. Men så er jeg nå også en person som ELSKER trær over alt på denne jord. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har stoppet bilen for å ta et stort flott tre nærmere i øyesyn. Jeg har endog klemt et tre en gang, og hvis du ikke gjør det så anbefaler jeg å gjøre det. Bare for å ha prøvd det. For det er temmelig spesiellt. Særlig hvis det er en liten vind i luften og det er en varm dag.

Men altså.. tilbake til virkeligheten. Treet fra Penny Black er jo bare helt vanvittig flott, så jeg hadde jo ikke tid i det hele tatt på å pønske ut noen bedre måter å bruke det på, jeg måtte bruke det umiddelbart etter at jeg fikk det i hus!

Jeg rotet frem et gammelt bakgrunnspapir som er laget med en Heidi Swapp stensil og Radiant Rain. Embosset treet med hvit embossing og deretter satte jeg på turkise "blinger" og små kuler med glitterlim i hvitt. Fort gjort, men det ble jo litt fint også synes jeg. Særlig hvis man holder det i hånden og kan se det flotte glittereffekten i bakgrunnspapiret som ikke kommer frem på trykk.


Så er det det sarte rosa kortet. Bagrunn og bilde er fra Francour. Det ble enkelt men på et vis så gjør jo ikke det noe heller. Jeg har funnet ut at det er bedre å lage enkle kort enn å ikke lage noe i det hele tatt. Så lenge man har nytte og glede av det selv. Og det har jeg. Tilfredstillelsen av i det hele tatt å klare å lage noe er så stor at jeg kan svelge noen kameler i forhold til at de kanskje designmessig er de mest avanserte.


Og så måtte jo do-nøkkelen på hytta få noe annet enn en plastikkdings fra Gjensidige hengende etter seg, så da lagde jeg dette. Fant finér plater ferdig kuttet ut med ring på Panduro til ti kroner for en hel haug (!!!)så da var det bare å kle den med litt papir og gå amok med Lisas Alterd Art bildene. Ble i alle fall finere enn plastikkdingsen fra Gjensidige. Tenkte etterpå at skulle jeg være helt gjennomført så burde det heller vært seilbåter og måker, skjell og sand på den, vi har jo hytte ved sjøen.. men skitt au.


Here are the latest production from me. I am making all the cards for this authumn classes now, so there is little time for making anything else that I can show you. But I managed to squeeze out these three projects.
The first card, with the tree is a stamps from Penny Black that I think everyone should have. It is so lovely! But then, it is a really big treelover who is speaking. I love trees, I often stop my car just to take a better look at a grand old tree, and I have even embraced one. If you havn't tried it yet, you should. Especially if it is on a slightly windy day with the sun shining. It is a great experience.

Well.. back to the card.

The tree is embossed with white ep and the paper is made with Radiant Rain and a Heidi Swapp stencil. I glued on small "diamonds" and made small dots with my white glitterglue. I imagine that this tree will appear on quite a lot of my Christmascards this year.

The second card is with picture and backgroundpaper for Francour, it is a very clean and simple layout. I have reasontly thought (especially after getting all those grim diagnosis and results) that it is better to make a simple card than no card at all. As long as it brings joy to myself making them I can cope really well with the fact that it is not the most advaced card layout-wise.

The last project is a keyring for the key to the loo at our summerhouse. It has now a really ugly plastic piece attached to it so anything will be an improvement. The pictures is of course by Lisas Altered Art.

After making it I thought that it might be more suitable with seagulls, sand, shell and ship on it, as it is a summerhouse by the sea, but still.... anything beats the plastic thing.