06 June 2007

Folkereporter - Peoples reporter

Jeg vil bli folkereporter. Jeg skal sende inn søknaden så fort jeg klarer å formidle med 100 tegn HVORFOR jeg burde bli en folkereporter. For hvordan skal man klare å formidle ikke bare et kall, men en tro på at det er meningen at jeg skal være det? Hvordan sier man med 100 bokstaver at dette handler om at jeg tror at akkurat jeg kan klare å formidle mine opplevelser på en slik måte at det rører ved mennesker så de begynner å tenke? Og handle. Jeg vet ikke engang hvor jeg har den troen fra, annet enn at jeg vet at jeg kan røre ved mennesker. I latter og i tårer. Jeg har bodd i Afrika, jeg er sykepleier, naturteraput og kreativ designer. Men først og fremst er jeg mamma, kvinne og menneske. Og jeg håper det er et slikt menneske de søker. Et menneske med erfaringer, livsvisdom, humor, alvor, dybde. Jeg vet at hvis jeg får dra til Malawi eller Zambia så vil jeg komme tilbake til Norge som et helt annet menneske. Og jeg er villig til å la den forandringen skje.
Men det er ikke jeg som bestemmer. Jeg vet ikke engang om jeg kommer igjennom nåløyet til første opptak engang. Kanskje får jeg mail allerede i morgen med "Tusen takk for søknaden din men du er ikke det vi søker". Hvem vet? I så fall vil jeg uansett gå med hevet hode. Fordi jeg var villig til å søke. Fordi jeg hadde nok guts til å tro på meg selv og mine evner til å kunne klare det, og ikke minst at jeg hadde noe i meg som gjorde at jeg BRYDDE MEG! For til syvende og sist er det ikke det hva det hele dreier seg om? Å bry seg? Gå en mil lengre, tanke en tanke til, endre litt på livet ditt, for at det skal komme noen andre til gode? Innsamlingsaksjonen kommer til høsten enten jeg er med som folkereporter eller ikke. Og klarer jeg ikke å komme med som folkereporter, så får jeg gå som bøssebærer istedet. Det viktigste er, når alt kommer til alt, er at man gjør noe.

I'm going to apply for the job as a peoples reporter. I'm going to be one of probably tenthousands of people applying for this job. It means that you have to go to Africa with a tv team and report home from what you see there. They want the "ordinary guy" to apply and it's in connection with Unicef and the development programs they have in Africa they are doing this, to try and raise more money for the program. I feel so strong about doing this, not for my own sake, but because I really think I can do a good job and make a difference. I want this really bad, but its not up to me.I believe that either way, we can all make a difference. And isn't it what it all boils down to? To care and make a difference?

04 June 2007

Less-is-more
Man kan si hva man vil om enkle kort, men jeg synes faktisk det kan være nokså stilig jeg da. Og ikke minst så er det en enorm tilfredsstillelse å bli ferdig med et kort på under en time! Du burde forsøke!Kortene her er laget med Adirondack alkoholblekk, stensiler fra Heidi Swapp og tekst fra Ett Trykk.Det er brukt "pearl" alkoholblekk på det lilla kortet, det kommer selvfølgelig ikke med i scanningen. Typisk. Ta på "pearl-brillene" og lat som du se det...

Dagen i dag og i går har blitt brukt til å olje terrassen, sitte ute å nyte været, glede seg til sommerferien og dø av varme. Er det ikke regn og høstvær så er det hetebølge. Enten eller...

You can say whatever you want about simple card, but I really think they can be rather stylsh! And it's so satisfying working with card that you actually finish within one hour! You should try it!
On this card I used Adirondack alcohol inks, Heidi Swapps stencils and text from Ett Trykk. I've used pearl ink on the purple card but it got lost in the scanning. Put on your "pearl-glasses" and imagine you see it anyway...

This day and yesterday was used mainly to work outside, enjoy the weather, look forward to summervacation and die of heatstroke. Two days ago it was raining and cold, now we're almost dying of the extreme heat!