04 April 2007

Påskeharen har vært her!


Det er påske, det er vår og solen skinner! Riktignok er det isbiter i luften og den store løvspretten ser ut til å vente på seg, i alle fall i dag. Men selv den verste pessimist kan ikke unngå å føle at våren definitivt kommer, enten vi vil eller ikke.

Vi er på hytta og pusser den opp. Mentalt. Det er noe vi gjør veldig ofte. Pusser opp. Inni hodet vårt. Vi ligger på hver vårt side i dobbeltsengen og ser opp på det grufulle taket mens vi forsøker å ikke bli psykotiske av tapetet mens vi drømmer om sandfargede lyse vegger, furu i taket, viftende lyse sommergardiner, maritim og romantisk nordisk stil. Men jeg har vel mine tvil om vi noen sinne finner nok energi til å gjennomføre prosjektet. For det er noe med ferie og sjøluft som fratar en ethvert snev av overskuddsenergi man måtte ha. Og når man har vært her nede så lenge at man endelig begynner å komme ovenpå igjen.. ja da er ferien over.

Så mentale oppussinger er foreløpig så langt vi kommer.

Ellers kan jeg informere at påskeharen har vært her i dag. Lille Maia har lenge lurt på om ikke den skulle komme, og nå har den altså vært her. Den etterlot seg en lang rekke koder, kart og ledetråder som gjorde at Maisemor måtte lete høyt og lavt både ute og inne etter neste ledetråd og kart for til slutt å finne påskeegget ute på den ytterste øya vår under en sten.

Vi har ellers blåst ut 12 egg som vi har laget eggerøre av og dekorert med Twingkling H20 maling. Deretter har vi festet sølvoppheng på den og gule bånd og så skal de henges opp. Vi er nå midt i et prosjekt med å lage en gedigen kyllingfamilie også, de står her til tørk før de skal få øye, nebb og hanekam.

Og så må vi ikke glemme karsen da. Maia elsker karse og vi har nå østlandets største karse-farm her inne på hytta. Det spirer og gror i tupperwareboller, melkekartonger og fat til stor glede for vår lille grønnfingrede snart-femåring som går å tygger karse hele dagen. Det er sikkert sunt. Får vi håpe.

Storesøster Marte er på fjellet nå og kan fortelle at det til og med er bakglatt med klister og at det er best å sitte på terassen denne påsken. Hun har lest fire bøker og har det strålende flott! Bortsett fra i går hvor hun nesten blåste bort. Vi lengter etter henne men vet at hun har det fint der hvor hun er også!

Da vil vi få ønske God Påske til dere alle fra oss!!