29 September 2006

Høstferie

Jeg har ikke blogget noe på en stund. Har vært enten veldig sliten eller så har jeg brukt det lille jeg har av energi til å lage ferdig noen kort for en butikk, samt å ordne istand kort til kurs og lage kursmateriell.

Nå står høstferien for døren. Hele huset er snudd på hodet mens vi desperat leter etter støvler, regntøy, anorakker, tjukke gensere, familiespill, og dvd'er vi ikke har sett. Her skal det pakkes for alle eventualiteter. Regn, storm eller solskinn.
Det skal bli godt å komme seg vekk. Men kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg til å slukne brått av fjelluften å ikke våkne før om tre dager og da er jo halve ferien allerede over.

Vi skal feire bursdag på fjellet også. Eldstemann har sin 9 års dag der oppe. Vi har kjøpt gaver allerede, så får vi ordnet istand med kaffe på sengen og kake og brus på selve dagen. Det blir stort barneselkap når vi kommer hjem igjen.

24 September 2006

Jentene, Gamle Ole og Gummihjelmen.


I går var den store dagen med jentene og gamle Ole i skjønn forening. Ååå som jeg gledet meg til det. Ikke bare skulle jeg forene en haug med jenter som jeg var litt usikker på om gikk sammen sosialt, men jeg skulle også servere Gamle Ole og alle slektningene hans til en jomfruelig samling jenter.

Jeg hadde en uforglemmelig kveld. Ikke bare fordi huset luktet promp og jeg måtte ut for å trekke frisk luft med jevne mellomrom. Men like mye fordi det var en festlig gjeng jeg hadde samlet som aldri hadde et stille øyblikk mellom seg. Det absolutte høydepunktet var nok når Benthe reiste seg opp for å holde verdens mest rørende tale om vennskapet vårt. Da grein jeg. For Benthe og jeg har verdens yngste vennskap. Men likevel et så utrolig nydelig og godt et. Jeg er veldig glad i Bente, som jeg er i mange av vennene mine, og jeg gleder meg over å ha blitt kjent med henne. Jeg føler meg så priviligert, så ydmyk over å ha blitt kjent med henne. Over de måtene hun beriker livet mitt med latter og ettertanke.

Og latter skulle det bli. Det er jo en kjent sak blandt disse jentene at jeg har det med å få ting i hodet. Slik som jernstenger og andre flyvende objekter. Derfor er det for lenge siden kastet ut et forslag om at jeg burde ha meg en gummihjelm. For beskyttelse. Til det daglige antrekket!
Og etter talen, ba Benthe meg lukke øynene. Jeg gjorde så, og fikk deretter plassert noe på hodet. Deretter lukke dem opp igjen, mens alle hylte av latter. Og der fikk jeg se det: En eget designet Gummihjelm bare til meg!! Med mikroperler, stempler, gummi, blomster og alt hva som hører til! Den var rett og slett fantastisk... merkelig/morsom/hysterisk!!!
Jeg må tilstå. Det er bare Benthe og ingen andre som kunne ha funnet på noe slikt!! Hun har til og med brukt de fargene som hun forbinder mest meg meg!

Kvelden fortsatte med karaoke med skjeive toner til naboens sannsynligvise søvnløse fortvilelse. Karaoken begynte klokken to, bare for å si noe om hvordan vi lå an i løype.
Og da vi endelig krøyp i køya på morgenkvisten mens fuglene sang, var det med et gedigent smil om munnen. Jeg håper alle hadde det fint. Jeg hadde det i alle fall helt og totalt knall!!